Luomulihaa saatavilla pian!

Laidunpihvilihaa, luomu- ja Demeter-laatua tulossa myyntiin loka-marraskuussa. Lähetä varaukset : terhikki_sahari@hotmail.com

Liha myydään paketteina: 1/8 ruhosta, jossa mukana kaikkia osia. Pakattu noin kilon vakuumeihin, yhteispaino 20-25 kg.

Mainokset

MAATILAN SATOJUHLA

IMG_5847.CR2

Maatilan satojuhlaa vietetään perinteisesti Mäntsälässä Heinolan biodynaamisella tilalla sunnuntaina 4.9. klo 12 alkaen.

Navetan vintillä lounaskahvila, jossa tarjolla oman sadon luomutomaattikeittoa ja leivonnaisia.Satotorilta tuoreet luomuvihannekset, hunajaa ja hilloja. Arpajaisissa pääpalkintona runsas satokori. Koko perheen ohjelmaa: leikkejä ja kilpailuja, musiikkia sekä tietysti heppaystävämme Uuras. Runojaan paikan päällä lahjoittaa ja tulkitsee Lauri Vanhala.
Kalevalaista jäsenkorjausta esittelee ja antaa hoitonäytteitä mäntsäläläinen Hoitopeukalon Elise Järvinen.

Musiikista vastaavat antroposofinen saksofonisti Pentti Okkonen ja kitaralla kantristit Hank & Henkka > jameihin mahtuu varmasti muitakin soittimia ja soittajia – tervetuloa mukaan

Satojuhlat ovat jo perinne Mäntsälän Heinolan biodynaamisella tilalla, jossa vuosien varrella tapahtuman järjestelyt ja ohjelma on aina toteutettu talkoovoimin. Tilan sadosta ja tapahtuman pitopöydistä saatu tuotto käytetään Heinolan maatilayhteisön osuuskunnan avuin tilan kehittämiseksi ja säilyttämiseksi elävänä maatilana.

Kukoistamon tilapuodista nyt luomutomaatteja

 

Maatilayhteisömme osuuskunnan kasvihuone Kukoistamosta kerätään nyt päivittäin kypsiä makeita kirsikka ja cocktailtomaatteja, joita voit käydä poimimassa mukaan tilapuodistamme kasvihuoneen vierestä. Tilapuotimme on aina auki ja jos puutarhuri on muualla kuokkimassa, tilapuodissa toimii itsepalvelu.

Kukoistamon tuotteita ja infoa saat myös Facebookissa: https://www.facebook.com/Kukoistamo-M%C3%A4nts%C3%A4l%C3%A4n-Heinolan-biodynaamisen-tilan-puutarha-1423169607987587/

Vihannespenkkien muovitusta

Viime maanantaina saimme lainakoneella vedettyä biohajoavat muovit muutamaan penkkiin Muijaniityssä. Vähän jännitti, että miten homma sujuu, muovi nimittäin oli jo ainakin pari vuotta vanhaa. Ihme ja kumma, reikiä ei ollut eikä myökään levitysvaiheessa tullut, joten toivotaan sen kestävän ainakin alkukesän ajan vihannesten turvana.

Tässä pari kuvaa touhusta, puutarhaopiskelijaharjoittelija Jonnan ottamina:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kylvöpuuhissa Muijaniityllä

Kevät on suosinut puutarhureita, ja pellolle on päästy huomattavasti aikaisemmin kuin viime vuonna. Kolme makoisaa P:tä on jo kylvetty, eli punajuuri, porkkana sekä palsternakka. Lisäksi peltoon ovat ehtineet mm. valkosipuli, purjo ja selleri. Sipuliakin Muijaniityn yhteisöviljelyryhmä aloitti istuttamaan tiistaina, tänään keskiviikkona jatketaan. Perunanistutus on suunniteltu tehtävän perinteiseen tapaan Kaarlon päivänä, tai vanhan uskon mukaan se oli nimeltään Kustaan päivä. Humuspreparaatin levityskin on vielä tekemättä, mutta tällä viikolla koitame senkin tehdä – vaikkei levitykselle otollista sateista päivää olekaan tiedossa.

Muijaniitty (1)

 

Muijaniitty (2)

Tilapuodin avajaiset 5.6.2016

 

wpid-img_20150717_144459.jpg

Heinolan biodynaamisen tilan ja Kukoistamon TILAPUOTI avaa 5.6. sunnuntaina. Avajaiset klo 12-16 > tarjolla viimeiset luomutaimet Kukoistamolta ja tuoretta salaattia, kurkkua, sipulia… valikoima päivittyy lähempänä – sekä tietysti puotikahvit.

Tervetuloa > Eteläinen pikatie 540 – Haarajoki

tilapuoti

 

 

Luomunaudanlihaa

Tuoretta luomunaudanlihaa saatavilla lähiaikoina!

Vakuumipakattuja noin 20-30 kg:n satseja, hinta 16,50€/kg. Sisältää noin puolet jauhelihaa ja puolet kokolihaa. Eläin päästetään vihreimmille laitumille, vasta kun koko ruho on myyty / tilauksia on tehty kahdeksan kappaletta. Nouto Heinolan tilalta Mäntsälästä.

Soita varaukset Terhikille: 040-767 1747.

Maatilan kevätkestit

Tervetuloa maatilan kevätkesteille helatorstaina 5.5. Mäntsälään Heinolan biodynaamiselle tilalle klo 11-16.
Maatilan kahvilasta luomukeitto-lounas ja oman tilan makeat kauraherkut. Ulkona muurinpohjalettuja ja luomumansikkahilloa.
Ystävämme Uuras ajeluttaa jälleen kaikenikäisiä kärryillä ja ottaa vastaan taukorapsutuksia.
Kasvihuoneemme taimitorilta mm. tomaattien, paprikan, kurkkujen, kurpitsojen ja yrttien taimia.
Rakennamme päivän aikana permakulttuurista tuttuja kohopenkkejä ja esittelemme lavaviljelyä kiinnostuneille. Perheet voivat kerätä ja rakentaa ohjatusti ötökköhotellin mukaan omalle pihalle tai parvekkeelle.
Lapsille kurpitsa-koulu, jossa kylvämme spagetti- ja jättikurpitsoja.
Myynnissä myös biodynaamisia siemeniä, kirjallisuutta ja tilan kauratuotteita. Arpajaisissa voit voittaa elämyspäivän maatilalla.

Kevätkestit järjestää Heinolan maatilayhteisön osuuskuntaPictures

Maatilan ravintolapäivä

IMG_1207

Tervetuloa Heinolan maatilayhteisön osuuskunnan järjestämään Ravintolapäivään sunnuntaina 21.2.2016 klo 11-14!

Maatilan omista luomu-vihanneksista ja luomulihasta valmistettu menu:

Maatilan lihakeitto / puutarhurin kasvissosekeitto
Emännän leipää
Suklaamousse Aqua Faba (gluteeniton, maidoton, vegaani)
Unelmatorttu
Kahvi/Tee

Kävijöiden kesken arvotaan elämyspäivä maatilalla!

Jos olet kiinnostunut leivontatalkoista tai muuten vain avustamaan ravintolapäivänä, ota yhteyttä 🙂

terveisin

Heinolan maatilayhteisön osuuskunnan psta

Suvi Lehtonen
0400-703937

Ravintolapäivämme maatilalla vietettiin 21.2.2016 ahkerien emäntien ja isäntien avustuksella. Talkootkin järjestettiin ennen tilaisuutta, jotta saatiin pataleivät paistettua ja soppa-ainekset hautumaan. Kaikki tarjoilut tehtiin jälleen itse tilan omista tarpeista ja hauskaa oli.

Tilan omasta luomuvehnästä jauhettu kokojyväjauho paistui meheviksi pataleiviksi ja omasta luomunaudanlihasta haudutettu soppa maistui kaikille. Myös omat luomujuurekset taipuivat samettiseen kasvissosekeittoon, joka kauhottiinkin viimeiseen tippaan.

Myös asiakkaat löysivät maatilan ravintolapäivän ja saimme mukavaa palautetta sekä tyytyväisiä vieraita!

Kävijöiden kesken arvottiin elämyspäivä maatilalla ja voittajaksi julistettiin arvonnalla Katja Myllymäki – Onnea!